Chlebová polévka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s klobásou
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33725 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Klobása ostravská |
1 špetka | Kmín mletý |
2 špetka | Muškátový květ |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 13,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása ostravská, Kmín mletý, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Zhruba půl hodiny na mírném plameni v pivu vaříme chleba, který jsme nakrájeli na kostičky. Poté chleba rozmixujeme, polévku osolíme a dochutíme kořením. Před podáváním vložíme do polévky na kolečka nakrájenou klobásu osmaženou nasucho na pánvi. |