Pivní polévka s vývarem a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s vývarem a smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33726 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Klobása Dunajská |
2 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 985,4mg |
---|---|
Cholesterol | 11,4mg |
Draslík | 7,8mg |
Vláknina | 57,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový květ, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Klobása Dunajská, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s vývarem a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Z chleba odkrojíme kůrku, střídku pokrájíme a vaříme v hrnci s pivem a vývarem. Přimícháme sůl, koření a na kolečka nakrájenou klobásu. Vaříme zhruba dvacet pět minut. Před koncem varu zašleháme smetanu. |