Recept

Česneková vepřová žebírka

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33727

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Kmín drcený
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 kávová lžička Sůl
1,5 kg Vepřová žebra
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,129 kcal
Kilojoule 4 724kJ
1% Sacharidy 5 g
126% Tuky 94 g
34% Sodík 676 mg
110% Bílkoviny 62 g

Česneková vepřová žebírka postup přípravy receptu:

1

Vepřová žebra s masem vcelku omyjeme a osušíme. 4 stroužky oloupaného česneku rozkrájíme na poloviny a zapíchneme je do masa. 4 stroužky česneku rozetřeme se solí, smícháme s olejem, citrónovou šťávou, drceným kmínem, žebírka směsí důkladně potřeme.

2

Maso dáme na pekáč s roštem, pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu. Když ho po hodině propíchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso je upečené.

3

Necháme ho ještě ve vypnuté troubě asi 5-10 minut, pak ho nakrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept