Recept

Zeleninová polévka s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 33728

Ingredience

100 g Anglická slanina
110 g Celer bulvový
110 g Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
80 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
80 g Zelí hlávkové bílé
100 g Žampiony čerstvé
Na krutony
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Rohlíky bílé
60 g Sýr Eidam cihla 30%

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 804kJ
4% Sacharidy 14 g
63% Tuky 47 g
10% Sodík 198 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zeleninová polévka s pivem postup přípravy receptu:

1

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

V hrnci se silným dnem rozpustíme anglickou slaninu, přimícháme cibuli, necháme zpěnit a vsypeme zeleninu i se žampiony, promícháme, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou a vaříme, až zelenina změkne. Poté vlijeme pivo a ještě provaříme.

3

Mezitím připravíme krutony z plátků rohlíků. Každý plátek natřeme máslem, posypeme sýrem a rychle zapečeme v troubě.

4

Polévku podáváme s petrželovou natí a zapečenými plátky rohlíků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept