Zeleninová polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s pivem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33728 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
110 g | Celer bulvový |
110 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
80 g | Zelí hlávkové bílé |
Na krutony | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Rohlíky bílé |
60 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 161,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Máslo čerstvé, Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, žampiony na plátky, cibuli na kostičky, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, rohlíky nakrájíme na příčné plátky, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | V hrnci se silným dnem rozpustíme anglickou slaninu, přimícháme cibuli, necháme zpěnit a vsypeme zeleninu i se žampiony, promícháme, osolíme, opepříme. Zalijeme vodou a vaříme, až zelenina změkne. Poté vlijeme pivo a ještě provaříme. |
3 | Mezitím připravíme krutony z plátků rohlíků. Každý plátek natřeme máslem, posypeme sýrem a rychle zapečeme v troubě. |
4 | Polévku podáváme s petrželovou natí a zapečenými plátky rohlíků. |