Tradiční pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční pivní polévka
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33732 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
600 g | Chléb celozrnný žitný |
1 ks | Citrony |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
600 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
120 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Citrony, Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky. |
2 | V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát. |
3 | Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu. |