Recept

Tradiční pivní polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 33732
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

600 g Chléb celozrnný žitný
1 ks Citrony
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Skořice mletá
120 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 327 kcal
Kilojoule 1 367kJ
16% Sacharidy 56 g
8% Tuky 6 g
36% Sodík 728 mg
17% Bílkoviny 10 g

Tradiční pivní polévka postup přípravy receptu:

1

Chleba nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme, citron oloupeme až na dužinu a nakrájíme na plátky.

2

V hrnci smícháme vodu s pivem a nasypeme do něj chleba. Zamícháme, necháme zhruba hodinu a půl stát.

3

Poté polévku uvaříme, až je chleba rozvařený, a rozmixujeme. Přidáme plátky citronu, cukr, skořici, osolíme a necháme jen přejít varem. Před podáváním vmícháme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept