Vepřové mleté maso se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové mleté maso se švestkami
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33734 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
1,5 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 dl | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Pistácie |
120 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Švestky sušené |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřová plec |
0,8 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar drůbeží |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 304,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Ořechy vlašské, Pistácie, Slanina vepřová, Sůl, Švestky sušené, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Koření pěti vůní, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové mleté maso se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté plecko pokrájíme na kostky a pomeleme na masovém strojku. Sušené švestky bez pecek omyjeme a pokrájíme na poloviny. Očištěnou cibuli s česnekem drobně nasekáme, žemli nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Omytou petželovou nať drobně pokrájíme. Uzenou máslovou (vysokou) slaninu nakrájíme na dlouhé tenké plátky. |
2 | Do mísy dáme vepřové pomleté maso, drůbeží vývar, sušené švestky, vejce, cibuli, česnek, koření, anglickou slaninu, namočenou žemli, pistácie, vlašské ořechy, koňak, čerstvě pomletý pepř, drcený kmín, sůl a majoránku. |
3 | Směs důkladně promícháme a vložíme ji do zapékací mísy, kterou jsme vyložili plátky slaniny tak, že okraje slaniny jsou přehnuty přes okraj mísy. Pak mísu naplníme sekanou, dobře ji vtlačíme do všech rohů, uhladíme a překryjeme přečnívajícími plátky slaniny. Povrch musí být celý pokrytý slaninou. Mísu zakryjeme víkem, vložíme ji do většího pekáče s vodou (asi 3/4 l - podle velikosti nádob - voda dosahuje max. do poloviny zapékací mísy) a vložíme vše do předehřáté trouby péct. Pečeme asi 70 minut při 180°C. |
4 | Upečenou sekanou necháme vychladnout, pak ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme. |