Rýžová kaše s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžová kaše s čokoládou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33735 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
50 g | Čokoláda hořká |
120 g | Cukr moučkový |
80 g | Máslo čerstvé |
1,5 l | Mléko plnotučné |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 87,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžová kaše s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Rýži přebereme, propláchneme, spaříme vroucí vodou a scedíme. Zalijeme studeným mlékem, přidáme sůl, 20 g másla, 80 g cukru, přivedeme k varu a mícháme, dokud směs nezhoustne na kaši. |
2 | Vlijeme na talíře, posypeme zbytkem cukru, nastrouhanou čokoládou, přelijeme rozpuštěným zbytkem másla a ihned podáváme. |