Pivní polévka s feferony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s feferony
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33736 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Feferony |
750 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na osmažení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
25 g | Sýr Eidam cihla 30% |
5 plátek | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 9,6mg |
Draslík | 334,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Feferony, Hovězí vývar základní, Kedlubna, Olej rostlinný, Paprika zelená, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 30%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s feferony postup přípravy receptu:
1 | Feferonky a papriku zbavíme semen, spolu s očištěnou zeleninou nakrájíme na nudličky a smažíme na másle s olejem. Poté přimícháme mouku, orestujeme, zalijeme pivem s vývarem, ochutíme solí, pepřem a vaříme. Hotovou polévku rozmixujeme. Podáváme s plátky chleba, které jsme osmažili na másle a posypali strouhaným sýrem. |