Pivní polévka se smetanou a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se smetanou a rýží
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33741 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
35 g | Cukr krupice |
800 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
120 g | Rýže dušená |
0,3 ks | Skořice celá |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 302,7mg |
Draslík | 38,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 83,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rýže dušená, Skořice celá, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se smetanou a rýží postup přípravy receptu:
1 | V misce rozšleháme žloutky se smetanou. Rýži připravíme obvyklým způsobem. |
2 | V hrnci v pivu rozmícháme cukr, přidáme skořici a vaříme. Jakmile se pivo začne vařit, hrnec odstavíme a do piva zašleháme smetanu se žloutky. Poté vmícháme uvařenou rýži. Před podáváním vyjmeme skořici. |