Recept

Pivní polévka se skořicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 33743

Ingredience

0,5 polévková lžíce Cukr krupice
80 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krutony
3 krajíc Chléb konzumní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
12% Sacharidy 43 g
37% Tuky 28 g
4% Sodík 85 mg
14% Bílkoviny 8 g

Pivní polévka se skořicí postup přípravy receptu:

1

V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem.

2

V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně.

3

Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.

4

Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme.

5

Polévku servírujeme s chlebovými krutony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept