Pivní polévka se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se skořicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 33743 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krutony | |
---|---|
3 krajíc | Chléb konzumní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 196,1mg |
Draslík | 84,5mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 124,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice celá, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Smetana 12% (konzumní), Chléb konzumní, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se skořicí postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem. |
2 | V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně. |
3 | Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. |
4 | Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme. |
5 | Polévku servírujeme s chlebovými krutony. |