Slepičí polévka s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí polévka s pivem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33744 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
3 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 ks | Slepice |
0,5 kávová lžička | Sůl |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 92,5mg |
Draslík | 700,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Skořice mletá, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepičí polévka s pivem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou slepici, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka. |
2 | Vývar přecedíme do jiného hrnce, přilijeme pivo, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. Maso ze slepice pokrájíme na kousky, kořenovou zeleninu na kostky, vložíme do polévky a necháme dojít k varu, aby se maso prohřálo. |
3 | Podáváme s jemně sekanou petrželovou natí. |