Recept

Gratinované houbové rizoto s vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33751

Ingredience

300 g Houby čerstvé
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže loupaná
100 ml Smetana 12% (konzumní)
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 865kJ
16% Sacharidy 57 g
50% Tuky 37 g
15% Sodík 302 mg
54% Bílkoviny 31 g

Gratinované houbové rizoto s vejci postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat.

2

Očištěné, nadrobno nakrájené houby osmahneme na polovině másla, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Zalijeme smetanou, necháme přejít varem a vmícháme do uvařené rýže spolu s polovinou nastrouhaného sýra. Směs opepříme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Povrch uhladíme, vyhloubíme důlky a do každého rozklepneme vejce. Bílky osolíme, vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla.

3

Pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě, až bílky ztuhnou a sýr se roztaví.

Poznámka

Rizoto podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept