Pivní polévka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka se sýrem
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33752 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
3 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 16,0mg |
Draslík | 91,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci na másle osmažíme na nudličky nakrájené mrkve a pórek. Osolíme, opepříme, přidáme mouku a chvíli restujeme. Poté po částech zašleháme mléko s pivem a hořčici. |
2 | Polévku za občasného míchání vaříme zhruba čtvrt hodiny. Na závěr vmícháme nastrouhaný sýr a řádně promícháme, až se sýr rozpustí. |