Gratinované šunkové rizoto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované šunkové rizoto
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33753 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
280 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 324,1mg |
Draslík | 168,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované šunkové rizoto postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. |
3 | Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem. |