Recept

Gratinované šunkové rizoto

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 33753
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
280 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
300 g Šunka dušená
150 g Sýr Eidam cihla 40%
4 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 850kJ
17% Sacharidy 61 g
42% Tuky 32 g
15% Sodík 291 mg
65% Bílkoviny 36 g

Gratinované šunkové rizoto postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, vsypeme propláchnutou, vroucí vodou spařenou rýži a krátce ji osmahneme. Zalijeme vodou (na šálek rýže asi 1,5 šálku vody), osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.

2

Šunku nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a promícháme s měkkou rýží. Vmícháme polovinu nastrouhaného sýru a směs vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Vyhloubíme důlky, rozklepneme do nich vejce a vše posypeme zbylým nastrouhaným sýrem.

3

Rizoto gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept