Pivní polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní polévka s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 33754 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
120 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
650 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
120 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 30% |
220 g | Vepřový bok uzený |
650 ml | Voda pitná |
120 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 17,2mg |
Draslík | 393,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Sýr Eidam cihla 30%, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, houby na plátky, uzený bůček nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme. |
2 | Na oleji osmažíme pokrájený bůček, přidáme zeleninu, houby a chvíli restujeme. Poté vše zalijeme pivem s vodou, ochutíme pepřem, kmínem, osolíme a vaříme doměkka. |
3 | Servírujeme se strouhaným sýrem, který nasypeme do talířů. |