Recept

Džuveč s vepřovým masem a houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 33755

Ingredience

150 g Cibule
200 g Houby čerstvé
750 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
60 g Rýže loupaná
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
500 g Vepřová plec
250 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 399kJ
6% Sacharidy 22 g
54% Tuky 41 g
33% Sodík 656 mg
52% Bílkoviny 29 g

Džuveč s vepřovým masem a houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké.

2

Potom vmícháme propláchnutou rýži, prolisovaný česnek, několik lžic vody a znovu dusíme do změknutí masa i rýže.

3

Očištěné, na plátky nakrájené houby osolíme a v troše vody podusíme doměkka. Přidáme je k masu a rýži, promícháme a pokrm upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept