Džuveč s vepřovým masem a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč s vepřovým masem a houbami
Džuveč s vepřovým masem a houbami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 33755 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
750 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 103,3mg |
Draslík | 804,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč s vepřovým masem a houbami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, zalijeme vývarem, osolíme a vmícháme rajčatový protlak. Dusíme pod pokličkou, až je maso téměř měkké. |
2 | Potom vmícháme propláchnutou rýži, prolisovaný česnek, několik lžic vody a znovu dusíme do změknutí masa i rýže. |
3 | Očištěné, na plátky nakrájené houby osolíme a v troše vody podusíme doměkka. Přidáme je k masu a rýži, promícháme a pokrm upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.