Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 33756

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Pepř černý celý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
600 g Skopová plec
40 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 068kJ
2% Sacharidy 6 g
59% Tuky 44 g
10% Sodík 204 mg
29% Bílkoviny 16 g

Dušená skopová plec postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou skopovou plec (nebo kýtu) vcelku naklepeme a osolíme.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, vložíme připravené maso a podlijeme trochou vody. Přidáme tymián, rajčatový protlak, celý pepř a prolisovaný česnek. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na porce. Upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept