Studená pivní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená pivní polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 33757 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
300 g | Hovězí maso vařené |
150 g | Okurka salátová |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 201,6mg |
Draslík | 189,0mg |
Vláknina | 403,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 144,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Hovězí maso vařené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená pivní polévka postup přípravy receptu:
1 | Do mísy propasírujeme vařená vejce, přidáme sůl, pepř, jemně nakrájené vařené hovězí maso, na kostičky nakrájenou oloupanou okurku, drobně posekané šalotky a petrželové nati. Vmícháme smetanu, hořčici a pod fólií necháme vychladit. |