Vepřové kotlety v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety v leču
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33758 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Kečup |
300 g | Lečo sterilované |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 113,2mg |
Draslík | 739,8mg |
Vláknina | 994,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety v leču postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety nařízneme u kostí a po obvodu. Maso naklepeme, opepříme a opečeme po obou stranách na sádle na pánvi. Měkké maso vyjmeme na nahřáté talíře. |
2 | Ve výpeku na pánvi zpěníme oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme sterilované lečo, kečup, prolisovaný česnek, pepř a sůl. Vše jen prohřejeme. |
3 | Kotlety osolíme, pokryjeme směsí a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.