Vinná hořčičná omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinná hořčičná omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3376 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 ks | Kerblík |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 921,8mg |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Kerblík, Limetková šťáva, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinná hořčičná omáčka postup přípravy receptu:
1 | Bylinky a cibuli nasekáme a společně podusíme na rozehřátém másle. Poté přidáme bílé víno a zeleninový vývar a zvolna asi 10minut provaříme. |
2 | Vmícháme drcený pepř, hořčici, kari koření a limetovou šťávu a zahustíme základní světlou omáčkou. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná zejména k paštikám. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept \\"Základní světlá omáčka\\" Množství 3 polévkové lžíce.