Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 33760

Ingredience

900 g Vepřová plec
citronová marináda
400 g Chřest sterilovaný
3 polévková lžíce Citronová šťáva
2,5 polévková lžíce Koření Italia
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Sůl
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 737kJ
1% Sacharidy 5 g
70% Tuky 53 g
34% Sodík 684 mg
71% Bílkoviny 40 g

Citrónová pečínka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec omyjeme a osušíme.

2

Připravíme si marinádu: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek se solí, italskou směs koření. Vše dobře promícháme.

3

Plec na více místech nařízneme maximálně do 3 mm a směs důkladně vetřeme do masa.

4

Maso vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Pečeme asi 65-70 minut.

5

Když do masa ke konci pečení píchneme špejlí, měla by vytékat čistá šťáva, tak je pečínka je hotová.

6

Vyjmeme ji z vypnuté trouby až po 10 minutách, dáme ji na mísu a krájíme kolmo přes svalová vlákna.

7

Pečínku nakrájíme na porce a podáváme ji s konzervovaným chřestem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept