Citrónová pečínka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citrónová pečínka
Citrónová pečínka
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 33760 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Vepřová plec |
citronová marináda | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
400 g | Chřest sterilovaný |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2,5 polévková lžíce | Koření Italia |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 159,8mg |
Draslík | 852,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová plec, Česnek, Chřest sterilovaný, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Italia, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citrónová pečínka postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec omyjeme a osušíme. |
2 | Připravíme si marinádu: do misky si dáme olivový olej, citronovou šťávu, utřený česnek se solí, italskou směs koření. Vše dobře promícháme. |
3 | Plec na více místech nařízneme maximálně do 3 mm a směs důkladně vetřeme do masa. |
4 | Maso vložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C. Pečeme asi 65-70 minut. |
5 | Když do masa ke konci pečení píchneme špejlí, měla by vytékat čistá šťáva, tak je pečínka je hotová. |
6 | Vyjmeme ji z vypnuté trouby až po 10 minutách, dáme ji na mísu a krájíme kolmo přes svalová vlákna. |
7 | Pečínku nakrájíme na porce a podáváme ji s konzervovaným chřestem. |