Květák zapečený s česnekem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květák zapečený s česnekem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 33767 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Kečup |
2 ks | Květák |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 243,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Květák, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květák zapečený s česnekem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. |
2 | V zapékací míse zpěníme na másle prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Přidáme okapaný květák, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme kečupem. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Květák zapečený s česnekem a sýrem nám chutnal a dáváme mu pět hvězdiček. Je to jeden z nápadů na skvělý všední, ale i víkendový oběd. Zkuste ho jako my a budete určitě spokojeni.