Meduňková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meduňková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 3377 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Cibule |
100 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 ks | Meduňka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 19,6mg |
Draslík | 254,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Lilek, Limetková šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Meduňka, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meduňková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Lilek nakrájíme na kostičky a společně s nasekanou cibulí a prolisovaným česnekem podusíme na rozehřátém másle. |
2 | Poté přilijeme zeleninový vývar, limetovou šťávu a zvolna asi 5minut provaříme. Přimícháme nasekanou meduňku a základní světlou omáčku. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčka je vhodná k masu, zejména ke kachně. |
Poznámka
Světlou omáčku připravíme viz recept "Základní světlá omáčka" Množství 3 polévkové lžíce.