Jemné hovězí hamburgery - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné hovězí hamburgery
Jemné hovězí hamburgery
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 33773 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
200 g | Česnekové máslo |
3 ks | Cibule červená |
250 g | Kečup |
1 ks | Okurka salátová |
1 dl | Olej olivový |
150 g | Papriková pasta sladká |
1,5 ks | Salát ledový |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
14 ks | Žemle tuková |
směs na hovězí karbanátky | |
---|---|
2 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Kečup ostrý |
3 polévková lžíce | Omáčka k masu barbecue |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
60 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 72,1mg |
Draslík | 122,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Salát ledový, Cibule, Pepř bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Cibule červená, Kečup, Olej olivový, Papriková pasta sladká, Sýr Eidam cihla 30%, Žemle tuková, Hovězí maso zadní, Kečup ostrý, Omáčka k masu barbecue mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné hovězí hamburgery postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem. |
2 | Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm. |
3 | Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem. |
4 | Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle. |