Recept

Jemné hovězí hamburgery

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 33773

Ingredience

3 ks Cibule červená
250 g Kečup
1 ks Okurka salátová
1 dl Olej olivový
150 g Papriková pasta sladká
1,5 ks Salát ledový
200 g Sýr Eidam cihla 30%
200 g Česnekové máslo
14 ks Žemle tuková
směs na hovězí karbanátky
2 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Kečup ostrý
3 polévková lžíce Omáčka k masu barbecue
1 kávová lžička Pepř bílý
60 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
13% Sacharidy 45 g
34% Tuky 26 g
11% Sodík 211 mg
46% Bílkoviny 26 g

Jemné hovězí hamburgery postup přípravy receptu:

1

Všechny ingredience k přípravě hamburgerů odložíme do misek. Oloupeme bílou a červenou cibuli. Bílou cibuli nastrouháme a červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Omyjeme listy ledového salátu, necháme je okapat, pak je osušíme. Salátovou okurku omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Žemle na hamburgery rozkrájíme na poloviny a potřeme je česnekovým máslem.

2

Omyté hovězí maso jemně pomeleme, dáme ho do mísy a smícháme s nastrouhanou cibulí, solí, grilovací omáčkou, kečupem, vodou, pepřem a strouhankou. Směs dobře promícháme a dáme do chladničky na 20 minut odpočinout. Pak z ní vytvoříme placičky o síle do 1 cm a v průměru asi 8 cm.

3

Karbanátky z hovězího masa dáme na rošt grilu, který jsme potřeli olejem, gril jsme předtím rozpálili na nejvyšší teplotu. Placičky grilujeme z obou stran přibližně 5-6 minut z každé strany a během grilování je potřeme olejem.

4

Dokončení hamburgerů: spodní polovinu žemle potřeme česnekovým máslem, pak položíme list salátu, karbanátek, kečup, kolečka červené cibule, plátky okurky, plátek sýru, 1/2 lžíce paprikové pomazánky a vše zakryjeme druhou polovinou žemle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept