Koláč s rybízem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s rybízem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 33785 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Rybíz červený |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 275,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rybíz červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s rybízem postup přípravy receptu:
1 | Mouku zpracujeme s 25 g másla na drobenku. Zapracujeme do ní 1 lžíci studené vody, až se směs spojí. Směs propracujeme, utvoříme z ní kouli, zabalíme ji do fólie a dáme ji na 30 minut do lednice chladit. |
2 | V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme rybíz, cukr a 1 lžíci vody. Přivedeme k varu a za stáleho míchání povaříme 2 minuty. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
4 | Těsto vyndáme z ledničky, rozválíme a dáme do formy, vyložené pečicím papírem. |
5 | Vychladlý rybíz scedíme, poklademe na těsto a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 50 minut. |