Jahodový koláč s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový koláč s jogurtem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 33786 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
125 g | Jahody zahradní |
50 g | Jogurt bílý smetanový |
25 g | Máslo jihočeské |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 191,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý smetanový, Máslo jihočeské, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový koláč s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Rozšleháme mouku s máslem a polovinou cukru. Těsto vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a dáme na 30 minut do ledničky. |
2 | Po 30 minutách vyndáme těsto z ledničky, rozválíme ho, dáme do formy vyložené pečicím papírem a dáme na 30 minut do ledničky. |
3 | Předehřejeme troubu na 180 °C. |
4 | Těsto vyndáme z ledničky a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut. Upečené těsto necháme vychladnout. |
5 | Mezitím smícháme jogurt se zbylým cukrem. Jahody omyjeme. |
6 | Vychladlý koláč potřeme jogurtem a poklademe jahodami. |
Poznámka
Místo čerstvých jahod můžeme použít kompotované jahody.