Recept

Beskydská omeleta s brambory a hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 33787

Ingredience

70 g Anglická slanina
600 g Brambory
4 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
250 g Hříbky čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
80 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
80 g Klobása uzená
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 916kJ
16% Sacharidy 58 g
48% Tuky 36 g
26% Sodík 525 mg
65% Bílkoviny 37 g

Beskydská omeleta s brambory a hříbky postup přípravy receptu:

1

Očištěné omyté hříbky nakrájíme na plátky. Oloupeme uvařené brambory ve slupce a pokrájíme je též na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na kostičky. Sýr nastrouháme. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V jedné pánvi na 2 lžících másla a 1 lžíci sádla podusíme hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a za stálého míchání je osmažíme dozlatova.

3

V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla, přidáme k němu slaninu, na kolečka pokrájenou klobásu, kterou krátce se slaninou dozlatova orestujeme, pak přidáme pokrájené brambory, promícháme a osmažíme je. Přidáme houby, promícháme a směs zalijeme rozšlehanými vejci, které jsme ochutili solí (0,5 lžičky) a bílým pepřem. Vejce jen mírně nadzvedneme vidličkou, pak je zakryjeme poklicí a smažíme asi 1-2 minuty. Nakonec celou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a pažitkou.

4

Omeletu dopečeme, případně dosolíme podle chuti a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept