Arabský salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabský salát s vejci
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 33793 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Citronová šťáva |
100 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 194,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabský salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo (asi 12 minut), oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na kolečka. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Potom přidáme rozetřené stroužky česneku, oloupanou, jemně nasekanou cibuli a vše zakapeme olejem a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Salát dobře promícháme a podáváme. |
Poznámka
Do salátu můžeme pro vylepšení přidat černé olivy.