Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
200 g | Játra drůbeží |
100 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 ml | Olej rostlinný |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
1000 g | Telecí brzlík |
1 l | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 262,0mg |
Draslík | 581,9mg |
Vláknina | 719,0mg |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme. |
3 | K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme. |
4 | Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji. |
5 | Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů. |
6 | Ihned podáváme. |