Jednoduchý recept

Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka) 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 338
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
200 g Játra drůbeží
100 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 ml Olej rostlinný
1 g Pepř černý mletý
30 g Sůl
1000 g Telecí brzlík
1 l Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 221 kcal
Kilojoule 926kJ
1% Sacharidy 4 g
17% Tuky 13 g
63% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Telecí brzlík s drůbežími játry (minutka) postup přípravy receptu:

1

Telecí brzlíky opláchneme a vložíme do mírně osolené vařící vody. Povaříme 2-3 minuty, prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky asi 5mm tlusté.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Osmažíme ji na másle dorůžova, přidáme drůbeží játra nakrájená na plátky a krátce osmahneme.

3

K játrům přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Směs mírně opepříme, podusíme a nakonec podle potřeby dosolíme.

4

Plátky brzlíku osolíme, z jedné strany pomoučíme a opečeme po obou stranách na oleji.

5

Nakonec opečený brzlík překryjeme horkou směsí jater a žampionů.

6

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept