Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 155 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33801

Ingredience

6 g Bobkový list
60 g Cibule
1200 ml Hovězí vývar základní
600 g Lilek
30 ml Olej olivový
70 g Paprika zelená
70 g Paprika červená
2 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
30 ml Protlak rajčatový
2 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
1500 g Vepřová plec
200 ml Víno růžové
2 stroužek Česnek
300 g Rajčata

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 262kJ
4% Sacharidy 15 g
77% Tuky 58 g
39% Sodík 784 mg
86% Bílkoviny 48 g

Vepřové maso s lilky postup přípravy receptu:

1

Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

2

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

3

Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.

4

Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.

5

Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.

6

Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.

7

Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.

8

Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept