Vepřové maso s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 175 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s lilky
Celkový čas: | 175 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 155 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33801 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Lilek |
30 ml | Olej olivový |
70 g | Paprika červená |
70 g | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
30 ml | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
1500 g | Vepřová plec |
200 ml | Víno růžové |
300 g | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 177,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřová plec, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s lilky postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. |
3 | Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy. |
4 | Rajčata a lilky nakrájíme na plátky. |
5 | Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo. |
6 | Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut. |
7 | Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut. |
8 | Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.