Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33802
Kategorie: Maso

Ingredience

6 g Bobkový list
1000 g Brambory
3 stroužek Česnek
180 g Cibule
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
6 g Tymián čerstvý
1000 g Vepřová plec
1 l Víno bílé
100 ml Voda pitná
40 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 657kJ
17% Sacharidy 60 g
53% Tuky 40 g
9% Sodík 180 mg
67% Bílkoviny 38 g

Le Baeckeoffe postup přípravy receptu:

1

Brambory a cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a utřeme.

2

Maso přendáme do mísy, přidáme cibuli a česnek, zalijeme vínem a necháme marinovat 12 hodin v chladu.

3

Zapékací nádobu vytřeme máslem, střídavě naplníme plátky brambor, kousky masa a cibule. Zakončíme vrstvou brambor, zalijeme marinádou, osolíme a opepříme, přidáme bylinky.

4

Mouku smícháme s vodou a vypracujeme tuhé těsto, které rozválíme do plátu odpovídajícího velikosti zapékací mísy.

5

Okraje mísy potřeme vodou a zakryjeme plátem těsta, pečlivě přilepíme. Dáme péct při 170°C na 180 minut.

Poznámka

K přípravě musíme připočíst dobu marinování cca 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept