Recept

Vepřová pečeně s vinnou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33803
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Cibule
300 ml Hovězí vývar základní
80 g Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Šalotka
30 g Škrob jemný kukuřičný gustin
1 špetka Sůl
1500 g Vepřová pečeně
350 ml Víno červené
40 ml Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 862 kcal
Kilojoule 3 608kJ
2% Sacharidy 6 g
130% Tuky 98 g
16% Sodík 310 mg
81% Bílkoviny 45 g

Vepřová pečeně s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky.

2

Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut.

3

Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut.

4

Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut.

5

Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky.

6

Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme.

7

Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept