Vepřová pečeně s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Cibule |
300 ml | Hovězí vývar základní |
80 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
30 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 špetka | Sůl |
1500 g | Vepřová pečeně |
350 ml | Víno červené |
40 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 868,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl, Vepřová pečeně, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Škrob jemný kukuřičný gustin, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Cibuli, šalotku a mrkev očistíme a pokrájíme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme, maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran. Jakmile zezlátne, přidáme zeleninu a dusíme 12 minut. |
3 | Pak vlijeme 300 ml vína a dusíme zaklopené 30 minut. |
4 | Přilijeme vývar a necháme dusit dalších 70 minut. |
5 | Maso vyjmeme, naporcujeme na plátky. |
6 | Zbytek vína smícháme se škrobem a směs nalijeme do omáčky. Dobře promícháme a necháme 4 minuty povařit, osolíme a opepříme. |
7 | Plátky masa servírujeme přelité omáčkou z vína. |