Recept

Vepřové maso s čočkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 205 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 33805

Ingredience

10 g Bobkový list
120 g Cibule
250 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
3 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
4 ks Párky Frankfurtské
3 špetka Sůl
10 g Tymián čerstvý
1000 g Vepřová uzená plec
2 stroužek Česnek
400 g Čočka jedlá
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,131 kcal
Kilojoule 4 730kJ
21% Sacharidy 75 g
273% Tuky 205 g
121% Sodík 2 g
130% Bílkoviny 73 g

Vepřové maso s čočkou postup přípravy receptu:

1

Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme.

2

Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut.

Poznámka

Servírujeme s ostrou hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept