Vepřové maso s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s čočkou
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 205 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 33805 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
400 g | Čočka jedlá |
250 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
4 ks | Párky Frankfurtské |
3 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
1000 g | Vepřová uzená plec |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 175,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 68g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Čočka jedlá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Solené maso namočíme na 3 hodiny do studené vody. Poté vodu slijeme. Mrkev a cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka. Bylinky rozdělíme na poloviny a svážeme do svazků. Česnek oloupeme. |
2 | Olej rozpálíme a orestujeme na něm zeleninu, přidáme svazek bylinek a maso, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Vaříme 150 minut. Poté maso vyjmeme, vývar slijeme stranou a necháme vystydnout. Čočku dáme do hrnce, zalijeme vývarem ze zeleniny, přidáme maso, druhý svazek bylinek, osolíme a opepříme a povaříme 20 minut. Poté přidáme párky a přiklopené podusíme 25 minut. |
Poznámka
Servírujeme s ostrou hořčicí.