Vepřové maso s mléčnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s mléčnou omáčkou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33807 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
60 g | Cibule |
500 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1500 g | Vepřová pečeně |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 998,8mg |
---|---|
Cholesterol | 188,3mg |
Draslík | 718,4mg |
Vláknina | 393,0mg |
Vitamín A | 20,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 518,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová pečeně, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s mléčnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. |
2 | Maso orestujeme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté přisypeme cibuli a smažíme do zesklovatění. |
3 | Pak vlijeme mléko a přiklopené vaříme 90 minut na mírném plameni bez podlévání. |
4 | Uvařené maso vyjmeme, naporcujeme na plátky. |
5 | Omáčku dochutíme solí a pepřem a servírujeme s plátky masa. |