Zapékané brambory plněné hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané brambory plněné hovězím masem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33808 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
3 špetka | Chilli koření mleté |
40 g | Cibule |
100 g | Fazole červené |
500 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
2 špetka | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
240 ml | Voda pitná |
40 ml | Zakysaná smetana |
40 ml | Olej stolní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 82,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Fazole červené, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčatová pasta, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Olej stolní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka níz. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané brambory plněné hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. |
2 | Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
3 | Pažitku nasekáme nadrobno. |
4 | Fazole scedíme a dáme stranou. |
5 | Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C. |
6 | Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát. |
7 | Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut. |
8 | Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut. |
9 | Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou. |
10 | Servírujeme teplé. |