Recept

Zapékané brambory plněné hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33808
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

4 ks Brambory
2 stroužek Česnek
3 špetka Chilli koření mleté
40 g Cibule
100 g Fazole červené
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
6 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 polévková lžíce Rajčatová pasta
2 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
240 ml Voda pitná
40 ml Zakysaná smetana
40 ml Olej stolní

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 336kJ
9% Sacharidy 33 g
43% Tuky 32 g
18% Sodík 361 mg
62% Bílkoviny 35 g

Zapékané brambory plněné hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou.

2

Česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

3

Pažitku nasekáme nadrobno.

4

Fazole scedíme a dáme stranou.

5

Brambory necháme péct v troubě 60 minut při 200 °C.

6

Olej rozpálíme a přidáme cibuli a česnek, smažíme do zesklovatění. Poté přimícháme koření a rajčatovou pastu a necháme prohřát.

7

Pak ve směsi obalíme plátky masa, přilijeme vodu, přidáme rajčata a vše přiklopené dusíme 90 minut.

8

Maso pokrájíme na menší kousky a vrátíme do omáčky, přisypeme slité fazole a povaříme 6 minut.

9

Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme připravenou směsí, ozdobíme zakysanou smetanou a pažitkou.

10

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept