Izraelský ovocný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Izraelský ovocný salát
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 33815 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
2 ks | Grapefruity |
100 g | Majonéza |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Whisky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 890,0mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Grapefruity, Ocet vinný, Whisky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Izraelský ovocný salát postup přípravy receptu:
1 | Avokáda oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Grapefruity oloupeme včetně bílé slupky a nakrájíme na kostičky. |
3 | Ovoce vsypeme do mísy a zakapeme alkoholem. Necháme asi 1 hodinu v chladničce. |
4 | Potom slijeme šťávu a k ovoci zlehka přimícháme majonézu s trochou vinného octa. Salát ještě 30 minut chladíme. |
5 | Podáváme jako studený předkrm. |