Brambory s brynzovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s brynzovou nádivkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33816 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr Brynza |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 742,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s brynzovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme. |
2 | Brambory necháme péct 60 minut při 200°C. |
3 | Slaninu osmažíme dozlatova na pánvi, poté odstavíme a necháme vystydnout. |
4 | Brynzu rozmícháme s nasekanou pažitkou a slaninovými škvarečky, osolíme, opepříme. |
5 | Vmícháme zakysanou smetanu. |
6 | Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme brynzovou směsí. |
7 | Servírujeme teplé. |
Poznámka
Pro tento recept použijeme pevné, velké brambory.