Zmrzlina hrušková - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zmrzlina hrušková
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 33817 |
Kategorie: | Zmrzlina ovocná |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
20 ml | Hruškovice |
500 g | Hrušky |
60 ml | Likér jablkový |
400 ml | Sirup hruškový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 107,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hruškovice, Likér jablkový, Sirup hruškový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zmrzlina hrušková postup přípravy receptu:
1 | Měkčí hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme jádřince a zbytek pokrájíme na kousky. Vsypeme do misky, zalijeme likérem, zakápneme hruškovicí a necháme deset minut marinovat. |
2 | Obsah misky vložíme do mixéru, přilijeme sirup, citronovou šťávu a důkladně rozmixujeme. |
3 | Hmotu nalijeme do připravených zmrzlinových formiček a dáme zamrazit. |
4 | Tato zmrzlina je vhodná k přípravě čokoládových pohárů. |