Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 33818
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Brambory
1 stroužek Česnek
30 g Cibule
250 g Houby čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
30 ml Ocet kvasný lihový
30 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Šalotka
6 g Šalvěj čerstvá
1 špetka Sůl
300 g Šunka dušená
80 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 479kJ
7% Sacharidy 26 g
57% Tuky 43 g
20% Sodík 408 mg
52% Bílkoviny 29 g

Rotoli di patate postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši.

2

Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme.

3

Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí.

4

Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout.

5

Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky.

6

Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve.

7

Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí.

8

Závitky servírujeme přelité omáčkou.

Poznámka

Tyto závitky jsou ideálním předkrmem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept