Rotoli di patate - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rotoli di patate
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 33818 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 ml | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
6 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
300 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 173,7mg |
Draslík | 935,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rotoli di patate postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Poté rozmačkáme na kaši. |
2 | Česnek, cibuli, šalotku a houby očistíme a pokrájíme na menší kousky. Sýr nastrouháme. |
3 | Do bramborové kaše vmícháme žloutek, 25 g másla a nastrouhaný sýr. Olej rozpálíme a přidáme houby, šalotku a česnek. Smažíme do zezlátnutí. |
4 | Poté přimícháme do kaše, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem. Směs necháme vychladnout. |
5 | Na potravinářskou fólii rozprostřeme do čtverce šunku, potřeme silnější vrstvou kaše a zarolujeme. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky. |
6 | Rozpálíme zbytek másla a rolky na něm osmahneme dozlatova a vyjmeme z pánve. |
7 | Do pánve nyní dáme nasekanou šalvěj a pokrájenou cibuli, přilijeme ocet a podusíme do změknutí. |
8 | Závitky servírujeme přelité omáčkou. |
Poznámka
Tyto závitky jsou ideálním předkrmem.