Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 33819

Ingredience

1000 g Brambory
500 g Kapusta hlávková
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
8% Sacharidy 30 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 264 mg
19% Bílkoviny 11 g

Colcannon postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Kapustu nakrájíme na nudličky. Slaninu pokrájíme na malé kousky.

2

25 g másla rozpálíme, osmahneme na něm dozlatova slaninu, poté přidáme kapustu a smažíme 5 minut. Poté odstavíme.

3

Uvařené brambory rozšťoucháme.

4

Smetanu zahřejeme se zbytkem másla až k varu, poté vlijeme k bramborám.

5

Vmícháme slaninovou směs, osolíme a opepříme.

Poznámka

Colcannon je tradiční irské jídlo, kapustu lze nahradit například jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept